Na wifi weegschaal nu ook eigen activity tracker voor Withings

Tijdens de CES in Las Vegas deze week lanceert ook het Franse bedrijf Withings zijn eerste activity tracker. Inmiddels goed en wel bekend van de connected weegschaal kondigde het bedrijf eerder vandaag de “Smart Activity Tracker” aan.

Terwijl Fitbit in het zelfde conferentie centrum aankondigde voor het eerst af te wijken van de bekende “clip-on” en een armband aankondigde, presenteerde Withings juist weer een kleiner clipper.

Hoewel de Smart van Withings in vele opzichten lijkt op de Fitbit One is er toch een belangrijke gamechanger: het is de eerste clip-on die ook de hartslag kan meten. De voorkant van de tracker is touch gevoelig en kan gebruikt worden om het apparaat te bedienen of om je hartslag te meten. De meting start automatisch wanneer je je vingertop op het scherm legt.

De Smart Activity Tracker kan draadloos synchroniseren met de bijbehorende app van Withings. Naast de tracker kondigde het Franse bedrijf vandaag ook een nieuwe versie van hun connected weegschaal aan, die naast gewicht, vet- en spiermassa nu ook hartslag en luchtkwaliteit mee kan meten.

De weegschaal verschijnt nog dit kwartaal en zal op $150 komen. Hoewel men verwacht dat de Smart Activity Tracker eind maart op de markt zal verschijnen, werden er nog geen prijzen bekend gemaakt.

WSAT_02