Narrative lanceert opvolger van lifelogging camera op de CES 2015

De Narritive Clip is nog altijd een uiterst populaire camera onder lifeloggers, al is de compacte allesopnemer nooit doorgebroken bij een groot publiek. Toch heeft fabrikant Narrative nog alle vertrouwen in de gadget en lanceert het deze week tijdens de CES de opvolger met de verrassende naam Clip 2.

Zweedse startup Narrative – voorheen Memoto – wist in 2013 flink wat publiciteit te scoren met hun lifelogging camera. Met name de lancering, waarin het bedrijf een heuse documentaire rond de hype van lifeloggen produceerde, zorgde voor veel interesse van internationale media.

Ruim anderhalf jaar na de lancering van de camera, die elke 30 seconde een foto maakt van je omgeving, acht de fabrikant de tijd rijp voor een opvolger. En toegegeven, de Clip 2 is in alle opzichte een stapje verder.

De Narrative Clip 2 heeft de beschikking over een nieuwe 8 megapixel camera, die onder een grotere hoek van 86° foto’s maakt. Daarnaast ondersteunt de Clip 2 nu naast Bluetooth nu ook wifi en is de GPS verbeterd. Daarnaast is de software op de camera aangepast zodat je automatisch collecties krijgt op basis van locatie of andere context.

De camera heeft een intern geheugen van 8GB, maar zal de harde schijf opschonen zodra hij via je telefoon de beelden kan uploaden. De batterij zou een dikke 30 uur mee moeten gaan, wat betekent dat je wel elke dag aan de lader moet met de Clip 2.

narrative clip 2 CES 2015 specs

Volgens de fabrikant verschijnt de Narrative Clip 2 rond de zomer op de markt. De adviesprijs is dan $199, wat er – naast de specifieke functionaliteit van de camera – wederom voor zal zorgen dat de Clip 2 alleen bij een beperkte doelgroep zal aanslaan.

ces-2015-banner-eventwall