Raketlancering NASA vanmiddag voor het eerst live in 360 graden te zien

Altijd al een raketlancering van dichtbij willen zien? Dan zijn 360-gradenvideo’s de beste optie om dat te doen zonder dat je naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen. Nadeel is echter dat die vaak van een afstand gemaakt zijn. Maar NASA brengt je dichterbij dan ooit. Tijdens een 360-gradenlivestream zet het ruimtevaartbedrijf je op het lanceerplatform zelf neer.

Het is de eerste keer dat NASA een live 360-gradenvideo plaatst. In de video gaan we zien hoe de Atlas V gelanceerd wordt om ruimtestation ISS nieuwe voorzieningen te brengen.

NASA brengt je dichterbij dan ooit

Op het lanceerplatform, ongeveer 91 meter van de raket af, staan vier camera’s met fisheyes klaar om alles te filmen. Een computer in een speciale doos die het apparaat beschermd plakt de beelden bijna real-time aan elkaar. De video is straks te bekijken op je computer. Met je muis kun je klikken en slepen om alles te bekijken. Natuurlijk kun je ook een virtual reality-headset gebruiken om de video te zien.

Om 17.01 uur (Nederlandse tijd), tien minuten voor de Atlas V vertrekt, begint de livestream. De stream loopt ongeveer een minuut achter, omdat de computer alle beelden dus nog aan elkaar moet plakken. De livestream is vanmiddag te volgen via het YouTube-kanaal van NASA.