NASA bouwt ‘Google Earth voor Mars’

Google Earth was in 2001 een bijzondere uitvinding: vanuit je luie stoel kon je virtueel de Aarde over. Amper 14 jaar later zorgt NASA voor een misschien nog wel specialer gevoel: met NASA Mars Trek kun je de rode planeet over trekken.

Er is geen betere beschrijving dan ‘een Google Earth voor Mars’ voor Mars Trek. Net als in de populaire software van Google kun je in de Mars-versie van NASA over de planeet struinen. Deze nieuwe reis wordt mogelijk gemaakt dor de vele duizenden hoge resolutie beelden die geschoten zijn tijdens de vele missies op Mars.

curiosity mars trek nasa

Mocht je meer willen weten over bepaalde plekken op de planeet, is dat mogelijk. De locaties waar meer gegevens van bekend zijn, zijn gemarkeerd en kun je aanklikken voor aanvullende info. Zo kun je alles bijlezen over de landingsplek van de Curiosity of kun je afbeeldingen van verschillende missies over elkaar leggen en verschillen bestuderen.

En mocht je dan echt nog steeds niets uitgespeeld zijn: je kunt de STL-bestanden van de planeet downloaden en aan de slag met je eigen 3D-modellen van Mars.