NASA fotografeert zonsverduistering vanaf de andere kant

Het internet stond eerder deze week even vol met foto’s van de zonsverduistering, die vanuit de Verenigde Staten te zien was. Wie ooit een verduistering heeft gezien, weet echter dat ze vaak hetzelfde zijn. Dat maakt de foto’s van NASA juist zo verfrissend. Het ruimtebedrijf heeft namelijk een camera van de Deep Space Climate Observatory gebruikt om de zonsverduistering vanuit de ruimte vast te leggen.

De satelliet heeft in totaal 13 foto’s met een resolutie van 4-megapixel gemaakt. En NASA zou NASA niet zijn als ze die foto’s niet in een gif-plaatje hadden gestopt. De animatie laat zien hoe een klein deel van de planeet wordt verduisterd, waarna deze zwarte vlek snel weer weg beweegt. Wie liever detailshots bekijkt kan de losse foto’s ook downloaden. De 13 plaatjes zijn samen 10MB groot.

NASA zonsverduistering

De foto’s laten niet alleen zien waar NASA toe in staat is – ze geven ook aan hoe NASA inspeelt op huidige trends. Het ruimtebedrijf is allang niet meer zo stoffig, maar haalt de camera erbij om grote evenementen vanuit de ruimte te delen met het internet. Dat zorgt niet alleen voor veel hits op sociale media, maar kan ook kinderen inspireren om later wat te gaan doen met ruimtevaart.