NASA laat je de ruimte zien zoals je hem nog nooit zag met een 4K-livestream

Terwijl Netflix bij 4K-uitzendingen nog wel eens aan het bufferen slaat, zendt NASA eind deze maand in hetzelfde beeldformaat live uit vanuit de ruimte. Dat bevestigt niet alleen dat NASA zijn verbindingen goed op orde heeft, maar het is vooral heel vet om te gaan bekijken.

Je hebt natuurlijk niet eens een goede reden nodig om naar prachtige beelden uit de ruimte te kijken, maar die is er dit keer wel. De livestream is onderdeel van een groter evenement: de National Association of Broadcasters’ 2017 Show.

Onderdeel van het het evenement zijn de ‘Super Sessions’ en de livestream is er daar één van. Een panel van astronauten, filmmakers en topmensen uit de techindustrie zullen samen praten over geavanceerde video en workflows in de cloud die nodig zijn voor onderzoek in de verre ruimte. Eén van de sprekers is Peggy Whitson, de gezagvoerder die nu aan boord is van het International Space Centre, waar de 4K-livestream op 26 april ook vandaan komt  op 400 kilometer afstand van de aarde.

Eerste keer live

Het is niet de eerste keer dat we 4K-beelden vanuit de ruimte zien, maar wel de eerste keer dat het live is. Uiteraard heb je om de beelden goed te zien een televisie of monitor nodig die de hoge resolutie daadwerkelijk kan tonen. En de kans is helaas vrij groot dat je die nog niet hebt.

Maar mocht je wel de beschikking hebben over een 4K-device: de uitzending start op 26 april om 19:30 uur en is die dag hier te zien.