Trackle: De meest intieme wearable voor vrouwen tot nu toe

Een wearable om je vruchtbare dagen vast te stellen, dat is Trackle. Een nieuwe gadget die deze week aan het publiek gepresenteerd werd op de IFA in Berlijn. De Duitse startup uit Bonn die Trackle bedacht heeft adverteert het product als het ideale device voor elke vrouw die zwanger wil worden, of juist een zwangerschap wil vermijden.

Meest intieme wearable tot nu toe

De Trackle is misschien wel de meest intieme wearable tot nu toe: Je draagt het device als vrouw namelijk ’s nachts in je vagina, omdat dat volgens de makers het beste punt is om je temperatuur te meten. De kleine temperatuurschommeling die je lichaam maakt op het moment dat je eisprong bijna plaats gaat vinden, wordt vervolgens direct gemeld aan de draagster van Trackle, zodat zij weet dat ze op dat moment de meeste kans heeft op een zwangerschap bij eventuele gemeenschap.

Alternatief voor de pil

De bedenkers van Trackle, het echtpaar Katrin Reuter en Maxim Loick, gaan er prat op dat het device de meest nauwkeurige eisprong meting tot nu toe is ‘met een standaardafwijking van slechts 0,4%’. Sterker nog, het bedrijf beweert zelfs dat de Trackle door vrouwen als alternatief kan worden gebruikt voor de pil. “En dat is wenselijk voor vrouwen die genoeg hebben van al die hormonen in hun lichaam elke maand”.

Trackle te koop

Op dit moment is Trackle nog volop in ontwikkeling. Tijdens de IFA in Berlijn demonstreerden de bedenkers deze week een protoype dat voor de testfase gebruikt wordt, maar het is nog niet duidelijk of het eindontwerp er ook zo uit komt te zien. Volgens de co-founders van Trackle wordt het product de komende maanden uitontwikkeld voor massaproductie, en zal het vanaf 2017 te koop zijn. Een adviesprijs is nog niet bekend.