Navigatiesysteem om je arm: Ook TomTom lanceert een Smartwatch

Steeds meer electronica bedrijven lanceren de laatste tijd een smartwatch, en dus kon navigatiegigant TomTom natuurlijk niet uitblijven. Afgelopen januari werden de Runner en Multi-Sport horloges al aangekondigd, en vandaag werden ze dan eindelijk gelanceerd op de Amerikaanse markt.

De Runner is een smartwatch die ook voor indoor gebruik geschikt is, omdat het net als een Fitbit je stappen telt en op deze wijze je snelheid bepaalt. Je kunt hem dus gewoon op de lopende band gebruiken. Uiteraard beschikt het apparaat voor de buitenlopers ook over een GPS ontvanger om je runs direct te mappen, en direct te zien hoe ver je nog moet.

Beide apparaten zijn tot 50 meter onder water waterproof, hebben een batterijduur van 10 uur en beschikken over een extra groot display waarop je trainingsresultaten direct zijn af te lezen. Als je in de buurt van je computer bent kun je data direct syncen met je TomTom MySports profiel of Runkeeper account. Via een bluetooth verbinding met je heartratemonitor kun je ook je hartslag bijhouden op je smartwatch.

De TomTom Multi-Sport beschikt behalve al het bovenstaande ook nog over een fietsbevestiger, ingebouwde hoogtemeter en kadanssensor, waardoor het device beter geschikt is voor andere sporten dan hardlopen.

De TomTom Runner zal in de VS 170 dollar gaan kosten, de Multi-Sport 200. Wanneer beide devices in Nederland op de markt komen is nog niet bekend.