Zien: NBA-speler dunkt met behulp van een drone tijdens het All-Star Weekend

De NBA maakt opnieuw duidelijk hoe verweven sport en technologie zo zijn. Zo maakte Orlando Magic-speler Aaron Gordon dit weekend een slam dunk met behulp van een drone van Intel, en is er een show ontwikkeld voor Google’s virtual reality-platform DayDream.

Gordon maakte zijn bijzondere dunk tijdens de NBA Slam Dunk Contest, een evenement tijdens het All-Star Weekend van de basketbalcompetitie. De 21-jarige speler moest het wel een paar keer proberen voor hij daadwerkelijk de dunk kon maken. De drone moest namelijk de bal naar het veld brengen, hem daar loslaten, waarop Gordon hem overnam en hem in de basket legde. Niet eenvoudig, maar uiteindelijk slaagde de poging wel. En daarmee is Gordon de eerste speler ooit die een drone gebruikte om een slam dunk te maken.

Het idee komt trouwens niet helemaal van de speler zelf af. Gordons moeder werkt bij Intel en heeft hier naar alle waarschijnlijkheid aan bijgedragen.

Daydream

Tijdens het All-Star Weekend lanceerde de NBA ook een virtual-reality-app voor Google Daydream. Het belangrijkste onderdeel is een nieuwe serie in VR: House of Legends. Het gaat om een talkshow met voormalige NBA-spelers als Bruce Bowen, Chauncey Billups en Robert Horry als presentatoren. Zij praten over hun carrière, cultuur en alles wat er rondom de NBA gebeurd. De show is in 360 graden te bekijken.

Daarnaast komen er in NBA VR on-demand 360-gradenvideo’s, waaronder highlights van wedstrijden en tours door de arena’s van de verschillende teams. De komende maanden moet er nog meer content verschijnen, waaronder nieuwe afleveringen van House of Legends.

Helaas voor ons is de app hier nog niet te gebruiken. De app is alleen beschikbaar voor Daydream in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Duitsland.