NBA gaat wekelijks een wedstrijd uitzenden in virtual reality

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA loopt voorop als het gaat om het omarmen van de mogelijkheden van virtual reality. Vorig seizoen zond het als experiment al een wedstrijd live uit in virtual reality. Dit seizoen -dat volgende week begint- doet de organisatie dat minstens één keer per week. De NBA werkt hiervoor samen met het bedrijf NextVR en richt zich op mensen met een Samsung Gear VR.

Je kunt overigens niet helemaal om je heen kijken op het veld, ook al heb je een VR-bril op. Het beeld beperkt zich namelijk tot 180 graden. omdat er vanaf de zijlijn wordt gefilmd.

De VR-livestreams zijn helaas niet gratis beschikbaar. Ze zijn onderdeel van hetzelfde abonnement waarmee NBA-fans op hun tv of smartphone naar NBA-wedstrijden krijgen. Je moet een NBA League Pass kopen voor het hele seizoen en dat kost je omgerekend zo’n 200 euro. Dit abonnement is ook gewoon in Nederland af te sluiten.

De eerste wedstrijd in virtual reality is echtet wel gratis te bekijken zonder virtual reality. Die vindt op 27 oktober plaats en gaat tussen de Sacramento Kings host de San Antonio Spurs. Je moet daarvoor een gratis trial afsluiten voor een NBA League Pass en de Next VR-app installeren op je Samsung Gear VR.