‘Nederland behoort tot goedkoopste landen voor sim only-abonnnementen’

Nederland behoort tot de goedkoopste landen van Europa als het gaat om de kosten voor een sim only-abonnement. Vooral databundels onder de 10 GB zijn goedkoop ten opzichte van andere Europese landen. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De marktonderzoeker bekeek hierbij de totale kosten van een abonnement, inclusief promoties en aansluitkosten.

Bij pakketten met meer dan 1.000 belminuten en meer dan 10 GB aan data viel Nederland iets duurder uit. We horen echter ook in deze categorie nog bij de goedkoopste van Europa. Zes andere landen scoren beter in deze categorie.

15 euro per maand

Denemarken is in vergelijking met andere landen extreem goedkoop. Daar betaal je maar 15 euro per maand voor een dergelijk abonnement, tegenover 31 euro per maand in Nederland. De kosten in Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Finland en Ierland liggen tussen de 23 en 25 euro er maand. De prijs in Nederland is echter wel gedaald vorig jaar, namelijk met 14 procent.

De Grieken betalen het meeste voor dit type abonnement, namelijk 288 euro voor een abonnement met 1.000 belminuten en 10 GB data. In Griekenland is er voor dit type abonnement maar een aanbieder.