Nederland kleurt weer rood: aantal kampeerboekingen stijgt gigantisch

kamperen

Het ging eventjes de goede kant op, maar helaas lijkt het nu toch weer slechter te gaan met de coronagevallen in Nederland. Ons land kleurt weer rood op de coronakaart, waarvan sommige delen zelfs donkerrood. En wat doe je dan als je toch op vakantie wilt? Juist, dan boek je maar gewoon iets in eigen land. Campspace zag het aantal kampeerboekingen in ons eigen land bijna verviervoudigen.

Flinke groei

Bij Europese reisorganisaties zijn een hoop reizen opnieuw geschrapt, waardoor mensen toch op zoek zijn gegaan naar een andere mogelijkheid om evengoed vakantie te kunnen vieren. Al is het in eigen land. Online outdoor platform Campspace ziet een groei van maar liefst 278 procent vergeleken met de eerste helft van juli toen Nederland nog niet rood kleurde.

Campspace zelf schat in dat dit vooral Nederlanders zijn die het risico het niet waard vinden om naar het buitenland te reizen. Niet alleen vanwege de steeds veranderende maatregelen en gezondheidsrisico’s. Maar ook om eventuele problemen bij het terugreizen naar huis te voorkomen.

Jonge gezinnen

Het lijkt erop dat vooral jonge gezinnen voor de piek zorgen. In deze categorie ziet Campspace 141 procent meer boekingen vergeleken met begin van de maand. In bijna alle gevallen gaat dit om last minute vakanties.

Voor iedereen wat

Overigens ziet Campspace niet alleen een groei in het aantal mensen dat boekingen doet, ook het aantal hosts is ontzettend gegroeid. Er is voor ieder wat wils: van kampeerplaatsen tot glampings en van tiny houses tot boomhutten. Het aantal plekken is met maar liefst 400 procent gegroeid ten opzichte van de zomer in 2020.

kamperen

Beeld: Campspace

Ben je – last minute – nog op zoek naar een fijne kampeerplek of bijzondere plek om te overnachten? De kans is groot dat je op de website van Campspace wel een mooi pareltje kunt vinden. Of, zoals zij zelf zeggen: het avontuur en de vrijheid is dichterbij dan je denkt.

Beeld: Unsplash