Restaurant in Utrecht wil eetervaring verrijken met virtual reality

Het Utrechtse WT Urban Café & Kitchen organiseert op maandag 23 mei een speciale restaurantavond in virtual reality. Het idee is volgens het persbericht simpel: je gaat in het restaurant zitten, zet een virtualrealitybril op en begint aan je maaltijd. Je krijgt volgens het restaurant een VR-ervaring die aansluit op je maaltijd.

Je eet dus wel een ‘echt’ bord leeg. De VR-beelden zijn ter begeleiding van wat je in je mond stopt. Eet je oesters? Dan zit je op een virtueel strand waar je rond kunt kijken. Op deze manier wil het restaurant je zintuigen proberen te prikkelen.

Dat klinkt gaaf, maar wij hebben wel één klein zorgpuntje: hoe zorg je ervoor dat je niet als een peuter die maaltijd naar binnen werkt? Je bent door de VR-bril immers verblind, waardoor je werkelijk geen idee hebt van wat er op je bord gebeurt. Bij iets simpels als oesters zal het geen probleem zijn, maar bij een wat algemenere maaltijd wordt het wellicht een knoeiboel.

Een ander punt is dat WT Urban Café & Kitchen bekend staat om het prachtige uitzicht dat je hebt tijdens het eten. Het restaurant zit namelijk bovenin een oude watertoren en op één van de twee verdiepingen van het restaurant zijn alle wanden speciaal voor het uitzicht van glas gemaakt.

De VR-avond in het restaurant wordt in eerste instantie voor een beperkte groep georganiseerd. In totaal mogen 26 mensen vanavond aanschuiven. Is dat een succes? Dan vermoeden we dat het restaurant vast wel eens een publiek VR-avondje zal organiseren.