Nederlands voetbalteam verliest in finale WK voor robots

Nederland is er opnieuw niet in geslaagd een WK Voetbal-finale te winnen. Vanochtend waren ‘onze’ robots helaas niet opgewassen tegen de Chinese tegenstanders, getuige de uitslag van 1-4.

Het Nederlandse team wordt gerund door de Technische Universiteit in Eindhoven en heeft de toepasselijke naam Tech United. Robotspelers als De Moer, Van Perslucht en Van der Tandwiel brachten het team naar de prestigieuze finale van het WK, maar beten zich daar stuk op het Chinese team Water. Het werd uiteindelijk 1-4, nadat China al snel op een 0-3 voorsprong kwam.

Het verlies is een behoorlijke domper voor de Nederlanders, die twee jaar geleden ook al verloren van Water. Vorig jaar lukte het wel om de finale te winnen, terwijl Tech United zich ook al zeven keer eerder tot beste robotploeg van Europa mocht laten kronen. Ook dit jaar werden er weer de nodige verbeteringen doorgevoerd, om de robots nog slimmer te maken. Dat mocht vandaag helaas niet baten.

Voor wie het robotvoetbal niet helemaal serieus neemt: het is de bedoeling dat de robots over ongeveer dertig jaar sterker zijn dan de winnaars van het echte wereldkampioen voetbal. De kleinkinderen van Frank de Boer, Robin van Persie en Gregory van der Wiel kunnen hun borst dus alvast nat maken.