Nederlandse dekking 4G-netwerk op vijfde plek van de wereld

Uit een rapport van het bedrijf Opensignal blijkt dat de Nederlandse dekking van het 4G-netwerk behoorlijk goed is. Zo goed zelfs dat Nederland daarmee op de vijfde plek van de in totaal 148 landen waar een 4G-netwerk beschikbaar is eindigt. Er zijn slechts vier landen waarbij het 4G-netwerk een groter bereik heeft volgens Opensignal.

Het zogeheten LTE-netwerk werd zes jaar geleden geïntroduceerd. Volgens Opensignal is er een groot verschil tussen de snelheid en dekking in landen over de gehele wereld. Opensignal besloot daarom om de gegevens over de dekking van netwerken te meten via honderduizenden app-gebruikers. Hieruit bleek dat Nederlanders gemiddeld 84 procent van de tijd toegang hebben tot een 4G-netwerk.

Schermafbeelding 2016-02-04 om 15.47.16

Nederland eindigt daarmee vlak achter Zuid-Korea, Japan, Hongkong en Koeweit. De dekking van verschillende telecomaanbieders verschilt niet heel veel: volgens Opensignal heeft KPN de beste dekking (86%) gevolgd door Vodafone (85%) en T-Mobile met (84%). Tele2, dat zijn netwerk nog moet uitrollen zit momenteel op een dekking van 70%.

Qua snelheid doet Nederland het iets minder goed. Nederland eindigt hierbij op een tiende plaats met 23 Mb/s. Onder andere Nieuw Zeeland, Hongarije, Israel, Zuid-Korea, Roemenië en Denemarken gaan Nederland hier voorbij met een gemiddelde snelheid van minsten 25 Mb/s.

Bekijk het hele rapport van Opensignal met visuals hier!