Nederlandse politie haalt ‘grootste aanbieder voor DDoS-aanvallen ter wereld’ offline

De Nederlandse politie heeft Webstresser.org opgerold. Via de website was het mogelijk om op bestelling DDoS-aanvallen uit te voeren. Dat meldt NU.nl.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Webstresser de “grootste en bekendste stresser ter wereld”. Volgens de politie zijn er sinds de oprichting van de website meer dan 6 miljoen DDoS-aanvallen besteld.

De dienst kende in totaal 130.000 gebruikers. Dat betekent echter niet dat er ook zoveel individuen aanwezig waren op de website, aangezien mensen meerdere accounts kunnen aanmaken. Ook hoeft een aangemaakt account niet per se een DDoS-aanval besteld te hebben.

Het is nog onduidelijk om hoeveel Nederlandse gebruikers het gaat.

Huiszoeking

Dinsdag deed de politie een huiszoeking bij een woning in Hilversum. De politie verdenkt een van de bewoners van het adres van het beheren van de website. Die persoon is vooralsnog niet aangehouden. Wel zijn computers en andere apparatuur in beslag genomen.

In andere landen werden wel mensen aangehouden. In Servië ging het om twee personen, in Kroatië een. De personen worden er van verdacht op het laatste moment de website beheerd te hebben.

In Canada is ook een vermoedelijke beheerder gehoord, maar die werd niet aangehouden.

Nederlandse banken

De politie stelt dat Webstresser.org onder meer gebruikt werd bij de DDoS-aanvalsgolf op de Nederlandse banken begin dit jaar.