Nederlandse politie zet groots in op informatie technologie en zoekt diverse nieuwe ICT specialisten

[Advertorial] Bij de Nederlandse politie wordt momenteel volop geëxperimenteerd met big data en informatie technologie. Zo werd er afgelopen Koningsdag een app ingezet om de real-time bezoekersstromen in Amsterdam te monitoren, en lanceerde de politie vorig jaar een website waarop inbraken bij jou in de buurt te monitoren zijn.

Er wordt dus fors geïnvesteerd in nieuwe manieren van opsporing, maar ook in de preventie van criminaliteit. Geen wonder dat de politie op dit moment hard op zoek is naar nieuwe ICT specialisten om het bestaande team van 1500 medewerkers te versterken. Met de campagne ‘Maak er politiewerk van’ die deze week van start gaat, hoopt de politie deze nieuwe collega’s te gaan vinden.

Ook in het buitenland experimenteren politiecorpsen op dit moment volop met innovatieve nieuwe manieren om criminaliteit aan te pakken. Zo zet de Londense politie sinds kort kleine draagbare camera’s in om ongemerkt opnames te maken van bijvoorbeeld een arrestatie, en organiseerde de NYPD in New York een soortgelijke proef met Google Glass.

“De komende jaren worden dit soort nieuwe ICT methoden in het dagelijkse politiewerk steeds relevanter”, aldus een woordvoerder van de nationale politie. “Daarom zijn we op dit moment op zoek naar ICT-ers in de breedste zin van het woord: Systeembeheerders, software engineering, project-, informatie en testmanagement en ICT architectuur”.

ict-politie-mensenhandel

In de nieuwe campagne wordt verwezen naar de centrale rol die ICT op dit moment speelt in het voorkomen en aanpakken van criminaliteit, of het nou gaat om het voorkomen van voetbalrellen, het aanpakken van mensenhandel of het oprollen van wietplantages. Om dit te bewerkstelligen investeert de politie de komende jaren fors in de naadloze integratie van complexe netwerk- en informatiesystemen in het dagelijkse politiewerk.

Op een speciale actiepagina vinden geïnteresseerde ICT-ers meer informatie over de diverse vacatures binnen het ICT team van de politie op MBO en HBO niveau in heel Nederland. Daarnaast zijn er door de grote vraag naar informatie experts diverse doorgroeimogelijkheden. Wie geen vacature van zijn gading in het rijtje ziet staan, kan daarom ook zelf contact opnemen met een politie recruiter om te informeren naar de mogelijkheden passend bij zijn of haar CV.