Nederlandse startup Human overgenomen door Mapbox

Mapbox

De Nederlandse startup Human is overgenomen door Mapbox. De overname vond vorige maand plaats, maar het bedrijf heeft het nieuws vandaag via zijn website naar buiten gebracht. Mapbox levert een development kit waarmee ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om kaarten in hun apps en websites te integreren en vorm te geven.

Human werd in 2012 opgericht en werd in 2014 door Apple geselecteerd als een van de beste apps in de App Store. Ze stonden toen in hetzelfde lijstje als onder andere Uber. Met de app (iOS en Android) kun je je dagelijks activiteit bijhouden en vergelijken met andere gebruikers. De data wordt onder andere gebruikt om in grote steden te meten hoeveel en wanneer mensen bewegen. Het bedrijf zegt wereldwijd meer dan 3 miljoen activiteiten per dag te verzamelen, afkomstig uit 900 steden.

De app van Human blijft los bestaan. Volgens TechCrunch gaat het team van vijf medewerkers nu aan de slag voor Mapbox. Dat gaat de data die Human verzamelt verwerken om onder andere realtime met zijn kaarten te kunnen laten zien hoe mensen zich door een stad bewegen.