Neelie Kroes en Werner Vogels ontvangen Lifetime Achievement Award

Later deze ochtend ontvangen Neelie Kroes en Werner Vogels (CTO van Amazon) de Technology Lifetime Achievement Award. Deze awards, ter erkenning van de impact die de ontvanger heeft gehad op het technologische landschap, wordt uitgereikt tijdens de TNW Conference door oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten en de loco-burgemeester van Amsterdam; Kajsa Ollongren.

De Technology Lifetime Achievement Award, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, eert een aantal van de meest invloedrijke personen die de laatste tien jaar een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de tech-industrie . Daarnaast markeert de award het 10-jarig bestaan van The Next Web Conference, een van de grootste technologieconferenties van Europa,  en symboliseert daarnaast het succes van de Nederlandse tech-industrie.

We zijn trots dat we, met onze eerste Technology Lifetime Achievement Award, twee grote namen in de tech-industrie kunnen belonen. Neelie Kroes heeft een wereldwijde reputatie als voorvechter van antitrustwetten en beschikt over veel kennis. Daarnaast is zij een krachtig voorbeeld voor vrouwen in topposities. De heer Vogels is een ware ‘mover and shaker’ in de tech-industrie en de drijvende kracht achter de innovatie van ‘s werelds meest toonaangevende e-commerce retailer Amazon – Boris Veldhuijzen van Zanten

Kroes, voormalig Europees commissaris voor de Digitale Agenda en Vogels, CTO én vice-president van Amazon, zijn beide Nederlands en kunnen worden beschouwd als visionairs en zeer vooraanstaande leden van de internationale tech-gemeenschap. Deze award eert de rol die zij hebben gespeeld bij het promoten van Nederland in de internationale tech-industrie.

The Next Web Conference start vandaag op het Westergasterrein in Amsterdam. De conferentie viert zijn tiende editie en is na een start in Amsterdam uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met spin-offs in de Verenigde Staten en Brazilië.