Nest introduceert nieuwe thermostaat met groter display

Nest heeft vandaag de derde generatie van zijn slimme thermostaat aangekondigd. Het bedrijf van Tony Fadell voegt een aantal handige functies toe aan de thermostaat, zodat-ie net even wat handiger is dan zijn voorganger.

De vernieuwde thermostaat ziet er op het eerste gezicht niet anders uit dan zijn voorgangers. Dat is geen slechte zaak, want op de looks van de Nest-producten is doorgaans weinig aan te merken. Het grotere display is wel verbeterd en moet met een resolutie van 480 bij 480 pixels veel scherper ogen. De upgrade van het scherm gaat nog veel verder dan het ophogen van het aantal pixels, want dankzij Farsight kan de thermostaat veel sneller herkennen wanneer jij in de buurt bent. Zo is het mogelijk om eerder in te schatten wanneer het wenselijk is om het display in te schakelen.

box-0025f2b1

Nest belooft ook dat de veiligheid van gebruikers beter gecontroleerd zal worden, bijvoorbeeld via Furnace Heads-Up. De thermostaat kan namelijk controleren of er problemen zijn met je CV-ketel, zodat je meteen een melding krijgt als er iets aan de hand is. De thermostaat werkt ook samen met de onlangs vernieuwde Nest Cam en Nest Protect. De camera schakelt bijvoorbeeld in als de thermostaat signaleert dat je weg bent. Daarnaast kan de thermostaat de verwarming uitschakelen als de rookmelder koolstofmonoxide detecteert.

Het is nog niet bekend wat de nieuwe thermostaat in Nederland zal gaan kosten en wanneer het product hier op de markt verschijnt. Dat zal vermoedelijk niet lang meer duren, want in de Verenigde Staten is de thermostaat vanaf vandaag al te bestellen voor 249 dollar. Als we ervan uitgaan dat Nest ook in Nederland aan dezelfde prijs vasthoudt, dan kost de derde generatie van de thermostaat hier 219 euro.