Nest maakt na thermostaat ook rookmelders connected met de Nest Protect

N

Na de mooie slimme thermostaat van de Nest, is onlangs ook een rookmelder van Nest gelanceerd. Net als de thermostaat van Nest, heeft deze rookmelder een mooi strak design en is het apparaat uitgerust met allerlei nuttige technologische snufjes.

De standaard rookmelder kennen we wel. Het irritante gepiep zonder dat er ook maar ergens rook te bekennen is of batterijen die constant leeg zijn, zorgen ervoor dat mensen uiteindelijk maar de batterij eruit gooien. De Nest Protect is net even wat anders.

De Nest Protect is namelijk niet alleen een rookmelder, maar meet ook de CO-niveaus (koolstofmonoxide). Daarnaast weet de Protect in welke kamer welke Protect staat. Stel dat er in een slaapkamer brand uitbreekt, dan roept een stem ‘Brand in de slaapkamer!’. De Protect is namelijk niet alleen uitgerust met een alarm, maar ook met een stem.

Gaat het alarm onnodig af, dan kun je deze gemakkelijk weer uitzetten. Stel dat het rookalarm afgaat doordat je bijvoorbeeld de toast te lang in de broodtoaster hebt laten zitten, dan kun je even zwaaien naar het alarm en wordt deze automatisch uitgeschakeld.

Naast deze leuke snufjes, zitten op de Protect van Nest nog allerlei andere leuke technische handigheidjes. Een ring van lampjes op de Protect geeft aan hoe gevaarlijk een situatie is en wat voor soort gevaar er dreigt. Stel dat je midden in de nacht op moet, dan geeft de nest precies genoeg licht om je weg te kunnen vinden in het donker.

Nest4

Uiteraard werkt deze rookmelder goed samen met de Nest Thermostaat. Wanneer het brandalarm afgaat, gaat ook de thermostaat uit om het vuur niet op te stoken. Ook werkt de Protect met een app, waardoor je kunt zien hoe het met je huis gaat waar je ook bent.

De Nest Protect is in Nederland nog niet verkrijgbaar in de winkels. De rookmelder is wel verkrijgbaar via de officiële site voor 129 dollar (ongeveer 95 euro).