Nest maakt slimme Outdoor Cam die mensen van objecten onderscheidt

Nest Cam Outdoor

Nest maakte eerder al Dropcams, die later hernoemd werden naar Nest Cams. De apparaatjes waren altijd al handig: je plugt hem in, zorgt dat je WiFi-toegang hebt en je hebt een eenvoudige beveiligingscamera voor in je huis. Wil je hem echter buiten plaatsen, dan moet je er een waterproof hoes om heen plaatsen. Verre van ideaal dus. Maar nu is er een versie van de Nest Cam voor buiten: de Nest Cam Outdoor.

Natuurlijk kun je nog altijd je huidige Nest Cam buiten hangen, maar let wel: dit is duurder dan een Nest Cam Outdoor kopen. Ze hebben namelijk exact dezelfde prijs (199 dollar), maar bij deze variant hoef je geen waterproof hoes te kopen om te zorgen dat hij het overleeft.

Verschillen

Maar er zijn meer verschillen tussen de versie voor binnen en die voor buiten. Zo is de originele camera ontworpen om goed te werken als hij op een tafel of kast staat. Je hoeft hem dus niet aan de muur te hangen, tenzij je dat echt graag wilt. De versie voor buiten werkt echter niet op een tafel of ander plat oppervlak. Je moet hem dus echt ophangen, maar dat heeft Nest eenvoudig gemaakt.

Daarnaast ziet het model voor buiten er meer uit als een beveiligingscamera, in tegenstelling tot de Nest Cam. Dit heeft het bedrijf naar eigen zeggen expres gedaan, omdat beveiligingscamera’s die buiten hangen dieven afschrikken. Ze wilden dus duidelijker maken wat het is.

Slimme camera

Maar de Cam Outdoor doet meer dan een gemiddelde beveiligingscamera. Zo neemt het apparaat alles op, gewoon voor het geval dat. Alle beelden worden tot dertig dagen in de cloud bewaard. Natuurlijk kun je niet alles constant bekijken, maar ook dat doet deze camera voor je. Het apparaat zoekt naar beweging en luistert naar verdachte geluiden. Denk bijvoorbeeld aan glas dat breekt of een knal. Denkt Nest dat er iets aan de hand is, dan krijg je een notificatie op je smartphone of een e-mail met een afbeelding van wat er gebeurde.

Bovendien is de Nest Cam Outdoor slim: het apparaat herkent namelijk of iets een mens of een ding is. Ziet de camera iemand bijvoorbeeld naar de deur lopen of een hoofd verschijnen, dan weet het dat het om een mens gaat. Daarnaast kent het belangrijke gebieden rond je huis, bijvoorbeeld de voordeur. Gebeurt daar iets, dan krijg je een melding.

En mocht er nu iets gebeuren, dan heb je daar niet alleen beelden van. Er zit namelijk een ingebouwde microfoon en luidspreker in. Komt er dus een inbreker, dan kun je via de Nest Cam Outdoor tegen hem praten om hem af te schrikken. Is het echter een vriend of een bezorger, dan kun je via de camera een gesprek met hem of haar voeren.

De Nest Cam Outdoor komt deze herfst uit, al is er nog geen specifieke datum. Het apparaat is al wel te reserveren in de Verenigde Staten. Wanneer deze naar Nederland komt, is niet bekend.