Nest thermostaat vanaf nu te koop in Nederland

Begin deze maand maakte Nest bekend dat de slimme thermostaat en rookmelder later dit najaar ook te koop zouden zijn in Nederland. Dat is vanaf vandaag het geval: De Nest is verkrijgbaar via Coolblue, Dixons, Google Play, iCentre, Media Markt, energiemaatschappij Essent en online via de Nest website voor een adviesprijs van €219.

Lionel Paillet, Europees manager die we begin september al interviewden over de lancering van Nest in Nederland, laat weten:

We willen de houding van de Nederlandse consument tegenover deze ongeliefde producten veranderen en hen helpen bij het besparen van energie, het creëren van meer comfort en het verbeteren van de veiligheid in huis. De lancering van Nest-producten in Nederland komt op het goede moment, gezien de recente inspanningen om het aantal ongevallen met rook en koolmonoxide te minimaliseren en het streven het energiegebruik terug te dringen.

Tot 29% energie besparen met Nest Thermostat

Volgens IVEM, het Centrum voor Energie- en Milieuwetenschappen, wordt meer dan 65 procent van de gemiddelde Nederlandse energierekening besteed aan verwarming, wat neerkomt op €1.152 per jaar. Nest heeft onlangs een onderzoek afgerond naar de potentiële energiebesparing die mogelijk is met de Nest Thermostat.

Uit dit onderzoek blijkt dat de besparing voor Nederlandse klanten van de Nest Learning Thermostat tussen de 13 en 29 procent kan liggen. Hoe hoog de besparing op de energierekening is, en daarmee het financieel voordeel, is afhankelijk van het huis van de gebruiker, het klimaat en welke Nest Thermostat functies er worden gebruikt.

7__nest_stand_fr_nl

Je hoeft geen verstand van techniek te hebben om de Nest thermostaat te kunnen gebruiken. Zet je temperatuur handmatig hoger en lager en na ongeveer een week maakt Nest een gepersonaliseerd schema dat steeds verfijnder wordt naarmate er tijd verstrijkt. Dankzij de ingebouwde sensoren weet de Nest Thermostat wanneer het huis leeg is, zodat de Nest Auto-Afwezig functie automatisch de temperatuur kan verlagen en op deze manier helpt om nog meer energie te besparen. De temperatuur kan bovendien worden ingesteld vanaf smartphones, tablets en pc’s.

Nest Protect: Slimme rookmelder

Volgens VeiligheidNL, de onafhankelijke organisatie voor consumentenveiligheid, zijn er meer dan 4200 geregistreerde binnenhuisbranden per jaar in Nederland en belanden er jaarlijks 150 slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis. Nest Protect doet veel meer dan alleen maar een schel alarm laten horen wanneer er gevaar dreigt in het huis. Nest Protect praat tegen je en vertelt je wat het probleem is en waar het probleem is. Het stuurt zelfs, via de Nest-app, een bericht aan je telefoon wanneer er iets niet in orde is.

2__day

Het weet wanneer er een klein beetje rook is en wanneer er veel rook is. Het weet wanneer het koolmonoxideniveau gevaarlijke waarden aanneemt, een gevaar dat je niet kunt zien of ruiken. Zodra Nest Protect een probleem detecteert, krijg je een vriendelijke waarschuwing, zodat je het probleem kunt verhelpen of het huis kunt verlaten. ’s Nachts verlicht het witte licht van Nest Protect’s Lichtpad je weg door het donker, wanneer je er onderdoor loopt.

Installatie & beschikbaarheid

De Nest Learning Thermostat heeft een adviesprijs van €219 en is online te bestellen. Essent klanten krijgen korting op de aanschaf van hun Nest thermostaat, als ze het apparaat aanschaffen in combinatie met een energieabonnement. Je kunt er een optionele houder bij kopen a €35 zodat je de thermostaat niet hoeft op te hangen aan de muur maar gewoon neer kunt zetten.

Nest adviseert de installatie te laten doen door een professionele installateur. Geïnteresseerde installateurs kunnen zich aanmelden op pro.nest.com, waar Nest trainingen aanbiedt. De Nest Learning Thermostat is compatibel met bijna alle centrale verwarmingssystemen, waaronder:

  • Combi- en condensatieboilers
  • Systeemboilers en boilers die alleen warmte produceren
  • Vloerverwarmingssystemen met warm water
  • Warmtepompen met luchtwarmte en aardwarmte (alleen verwarming)
  • Zone-systemen (één Nest Thermostat per zone)
  • Spanningsvoerende geschakelde systemen
  • Laagspanningssystemen (droog contact)

De Nest-app is gratis beschikbaar voor Android (via Google Play) en iOS (via Apple’s App Store) apparaten. Een webversie is beschikbaar op home.nest.com.

nest_thermostat___in_the_box_nl

Nest-producten zijn tot nog meer in staat als ze samenwerken. Wanneer bijvoorbeeld het Nest Protect koolmonoxidealarm afgaat en er is een actieve wifi-verbinding beschikbaar, dan kan de Nest Thermostat automatisch de gas- of olieboiler afsluiten – een veelvoorkomende bron van koolmonoxidelekken. Bovendien verbeteren de sensoren van Nest Protect de Auto-Afwezig functie van de Nest Thermostat.

Daarnaast maakt het Nest Developer Program het voor Nest-apparatuur mogelijk om samen te werken met de apparaten die we al dagelijks gebruiken, zowel binnen als buitenshuis. Works with Nest zorgt ervoor dat alles van verlichting, huishoudelijke apparatuur, fitness-apparaten tot auto’s veilig kan verbinden met Nest-producten en waardoor het huis tot leven komt doordat het veiliger, efficiënter en bewuster wordt.

Als Nest Protect bijvoorbeeld rook of koolmonoxide detecteert, dan kunnen LIFX-lampen rood gaan knipperen om de bewoner te laten weten dat er gevaar dreigt. Dit kan in het bijzonder nuttig zijn voor doven en slechthorenden. Wanneer de Nest Thermostat in combinatie met de Jawbone UP24 armband wordt gebruikt, dan kan het huis al opgewarmd of afgekoeld zijn voor de gebruiker zelfs maar een voet buiten het bed heeft gezet.