Nest presenteert goedkopere slimme thermostaat: de Thermostat E

Nest heeft een goedkopere slimme thermostaat gepresenteerd: de Thermostat E. Het product gaat in de Verenigde Staten 169 dollar kosten. Dat is 80 dollar goedkoper dan de klassieke Learning Thermostat van het bedrijf. Het nieuwe product verschilt verder vooral in design.

De Thermostat E onderscheidt zich vooral door zijn eenvoudige ontwerp. Gebruikers kunnen de plastic draaibare ring gebruiken om de temperatuur in te stellen. Hoe warm het precies in huis is, wordt met grote cijfers weergegeven op een display achter matglas.

Het apparaat is ook te bedienen met een smartphone- of smartwatch-app. Verder kan de Thermostat E de temperatuur automatisch lager zetten als hij detecteert dat er niemand thuis is.

Met het goedkopere model en subtieler design lijkt Nest, dat sinds 2014 onderdeel is van Google, zich te richten op de meer alledaagse klant. Fabrikanten van smarthome-producten krijgen soms het verwijt de minder technische klant niet te kunnen bereiken.

Volgens marktonderzoeker Multiscope is momenteel een op de negen Nederlandse huishoudens in het bezit van een slimme thermostaat. Nest concurreert in ons land vooral met Toon, Nefit en Honeywell.

Wanneer de Thermostat E in Europa beschikbaar komt en wat hij hier gaat kosten, is nog niet bekend.