‘Nest werkt aan nieuwe versie slimme thermostaat’

Nest Labs brak door met zijn slimme thermostaat, maar lijkt het inmiddels tijd te vinden voor een vernieuwde versie. Uit documenten van de FCC blijkt namelijk dat het bedrijf werkt aan een nieuw, draadloos apparaat dat verdacht veel wegheeft van de ronde thermostaat die we al kennen.

Nest heeft zijn productaanbod stukje bij beetje uitgebreid. Het begon in 2012 met de thermostaat, terwijl een slimme rookmelder en camera later volgden. Deze laatste producten kregen onlangs al een redesign en allerlei nieuwe functies, maar de thermostaat leek achter te blijven. Tot vandaag, want Business Insider ontdekte dat het bedrijf een nieuw apparaat ter goedkeuring heeft aangeboden bij de FCC. Deze instantie is in de Verenigde Staten verantwoordelijk voor de controle van draadloze apparaten.

We kunnen uit de aanvraag helaas niet veel opmaken, anders dan dat het gaat om een rond apparaat met typenummer ZQAT30. Dat is meteen de grootste aanwijzing dat het om een thermostaat gaat, want het vorige model is in de documenten terug te vinden als ZQAT20. Het lijkt erop dat de ontwikkeling van de thermostaat al vergevorderd is, want Nest vraagt in de documenten om foto’s van het product nog even geheim te houden. Dat kan er alleen maar op duiden dat al grotendeels vast staat hoe de thermostaat eruit gaat zien.

Nest heeft de komende tijd nog geen grote evenementen op de planning staan, dus we zullen nog even geduld moeten hebben voor we officieel nieuws over de thermostaat krijgen.