‘Nest komt met uitbreiding om temperatuur per kamer te regelen’

Nest

Het is al een tijdje stil rondom Nest. Het afgelopen jaar was de fabrikant van smart-home-producten, die onderdeel is van Google’s Alphabet, vooral in het nieuws vanwege interne problemen. Qua producten gebeurde er weinig, op de introductie van een slimme beveiligingscamera voor buiten na. Voor dit jaar zouden er spannendere introducties op stapel staan, weet Bloomberg te melden.

Voor iedereen die al een Nest Thermostat heeft, is het belangrijkste waarschijnlijk dat Nest sensoren ontwikkelt die je verschillende ruimtes kan plaatsen. Met behulp hiervan kun je de temperatuur per kamer regelen. Hoe dat precies moet gaan werken is onduidelijk, maar er zijn al andere fabrikanten die doet doen middels een slimme radiatorknop.

Andere producten

Verder zou Nest een goedkopere versie van zijn thermostaat bouwen, die minder dan 200 euro gaat kosten. Deze zou goedkopere onderdelen en ook een simpelere behuizing bevatten. En ook de slimme beveiligingscamera Nest Cam zou een update krijgen.

Nest Cam

De vraag is: gaat Nest zich ook nog richten op andere apparaten in huis? Daar lijkt het wel op.

Nest zou werken aan een alarmsysteem met sensoren, als uitbreiding op de beveiligingscamera’s. Dit zou in de basis niet veel anders werken dan een normaal alarmsysteem, omdat je gewoon een toetsenbordje met een code krijgt om het alarm uit te schakelen. Ook zou er een sleutelhanger bij zitten, waarmee je het alarm kunt uitschakelen. De planning is om het alarmsysteem nog dit jaar op de markt te brengen.

Ook zou het bedrijf werken aan een connected deurbel met een camera. Dergelijke deurbellen zijn inmiddels niet nieuw meer. De afgelopen twee jaar hebben verschillende startups er al één geïntroduceerd. Nest zou plannen hebben om zijn eigen deurbel volgend jaar op de markt te brengen.