Net op tijd voor Sinterklaas: Samsung Gear VR vanaf vrijdag te koop in Nederland

Samsung Gear VR

Samsung zorgt ervoor dat iedereen de Gear VR nog op zijn verlanglijstje kan zetten voor Sinterklaas of Kerst. De virtual reality-bril is vanaf vrijdag te koop en is met 99 euro een stuk goedkoper dan veel andere VR-brillen. Hoe dat kan? In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oculus Rift werkt de Gear VR samen met een (Samsung) smartphone, zoals bijvoorbeeld ook Google Cardboard doet. Je kunt hem onder meer gebruiken met de complete lijn aan Galaxy S6-modellen.

Samsung ontwikkelde de Gear VR samen met Oculus. Eerder dit jaren kregen ontwikkelaars al een eerder model tot hun beschikking en nu er ook daadwerkelijk applicaties en games zijn ontwikkeld, komt de headset op de markt. Je kunt er onder meer Netflix en YouTube mee bekijken en de makers van de prachtige mobiel game Monument Valley ontwikkelden een VR-game voor Samsung.

Land's End voor de Samsung Gear VR

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland laat weten:

Samsung wijst de weg op het gebied van vooruitstrevende mobiele ervaringen. Dat bewezen we vorig jaar met de Innovators Edition van de Gear VR en vanaf 20 november is de consumentenversie van de Gear VR op de markt. Mobiele virtual reality is de volgende stap in de mobiele evolutie, en daar spelen we met de Gear VR op in.

Samsung is de enige grote partij die het is gelukt om zijn VR-bril nog dit jaar op de markt te brengen. Onder meer de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR komen pas in 2016 beschikbaar.