Netatmo Welcome: een beveiligingscamera met gezichtsherkenning

Wil je een oogje houden op je kinderen of huisdieren als je van huis bent? Er zijn inmiddels genoeg connected camera’s op de markt. Netatmo blijft niet achter en brengt de Welcome op de snelgroeiende markt van slimme camera’s. De Welcome is een beveiligingscamera met gezichtsherkenning en kan via de bijbehorende app gevolgd en bestuurd worden.

De camera herkent de gezichten van de vaste huisgenoten en weet daardoor direct wanneer er een insluiper rondloopt. Wanneer dit het geval is ontvang je een melding en kun je zelf het alarm af laten gaan. De camera start direct met het maken van opnamen. De gezichtsherkenning biedt de mogelijkheid om steeds te zien wie er thuis is. Zijn de kinderen al thuis uit school en is de huishoudster aan het werk?

De video’s die de camera heeft gemaakt worden opgeslagen op een lokaal SD-kaartje. Je kunt de beelden naar smartphones e.d. streamen, maar dan schuilt er het gevaar dat anderen de beelden kunnen hacken.

De Netatmo Welcome is uitgerust met een 5 megapixelcamera, heeft een framerate van 30 beelden per seconde en neemt beelden op met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarnaast kan de camera een hoek maken van 130 graden en zorgen infrarood ledjes voor helder beeld bij schemering. Via de ingebouwde microfoon kun je realtime meeluisteren met de geluiden is huis.

De beveiligingscamera komt in het tweede kwartaal van 2015 op de markt. De adviesprijs heeft Netatmo nog niet bekend gemaakt.

ces-2015-banner-eventwall