Netflix: ‘Streamingdienst Amazon nog dit najaar naar Nederland’

Netflix verwacht dat Amazon zijn streamingdienst Amazon Prime Video nog dit najaar wereldwijd beschikbaar gaat maken. Dat zou betekenen dat de dienst op dat moment ook naar Nederland komt. Netflix spreekt deze verwachting uit in een brief aan zijn aandeelhouders, waarin het de laatste kwartaalcijfers toelicht.

Over exact een maand, op 18 november start Amazon Prime Video met The Grand Tour, het nieuwe autoprogramma van de voormalige presentatoren van BBC’s Top Gear. Netflix denkt dat Amazon die release aangrijpt voor de internationale lancering van zijn dienst.

Drie weken geleden stelden een aantal Nederlandse tv-zenders al dat ze verwachten dat Amazon op korte termijn zijn streamingdienst in Nederland aan gaat bieden. Onder meer RTL en SBS merkten dat er een nieuwe partij bezig was om rechten voor series en films in te kopen. RTL-directeur Bert Habets zei toen in het tv-programma College Tour dat het hem niet zou verbazen als Amazon Prime Video binnen twee maanden beschikbaar zou zijn in ons land. Een lancering op 18 november past precies in dat plaatje.

Een officiële aankondiging van Amazon is er nog niet, maar als de dienst 18 november live moet dan kan die niet lang meer op zich laten wachten.