NetFlix-hack bepaalt met FitBit wanneer kijker in slaap valt en pauzeert video automatisch

Tijdens de Internal Hack Day Competitions bij Netflix  worden medewerkers van de video streaming dienst gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen, er mee te experimenteren en in korte tijd vorm te geven. Deze zogenaamde ‘hackaton’ heeft gezorgd voor verschillende nieuwe functionaliteiten voor de dienst, waarvan er twee hopelijk ook echt worden gerealiseerd..

De meest interessante functie die is ontwikkeld tijdens de Netflix hackaton is de Sleep Tracker. Deze koppelt Netflix aan Fitbit, een slimme armband die onder andere je slaapritme kan monitoren. Wanneer de gebruiker in slaap valt tijdens het kijken van een video, stuurt de Fitbit automatisch een signaal naar Netflix en wordt het beeld gepauzeerd. Wanneer de gebruiker weer wakker is, kan weer verder worden gekeken vanaf hetzelfde punt.

Een ander experiment is de Netflix Beam, waarbij gebruik wordt gemaakt van iBeacon, een op bluetooth gebaseerde technologie van Apple. Met deze techniek is het mogelijk om Netflix- video’s te delen via iOS apparaten, simpelweg door ze met elkaar te verbinden.

Naast deze twee innovatieve technieken zijn er meer ideeën voortgekomen uit de Hack Day. Zo is er onder meer een omgeving ontwikkeld waarin gebruikers afspeellijsten kunnen maken, hier kunnen series, films of specifieke afleveringen in worden geplaatst.  Ook is er geëxperimenteerd met beveiligde profielen door middel van een pincode.