Netflix heeft 7,4 miljoen nieuwe abonnees gekregen in eerste kwartaal 2018

netflix

Het aantal abonnees van Netflix is in het eerste kwartaal van 2018 boven verwachting gestegen. In totaal zijn er 7,4 miljoen nieuwe abonnees wereldwijd bijgekomen. Daarmee heeft het bedrijf nu wereldwijd 125 miljoen abonnees. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de streamingdienst.

Netflix ging er vanuit dat er 6,35 miljoen mensen bij kwamen. Maar dat blijken er dus veel meer. 1,96 miljoen nieuwe abonnees komen uit de Verenigde Staten, de overige 5,46 miljoen uit andere landen. De streamingdienst zegt niet uit welke landen deze abonnees precies komen.

Ook de omzet steeg in het afgelopen kwartaal flink. In totaal zette het bedrijf 3,7 miljard dollar om in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat is 1,1 miljard dollar meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst liep op naar 290 miljoen dollar.

Nieuwe films en series

Dit jaar wil de streamingdienst tussen de 7,5 en 8 miljard dollar steken in de productie van nieuwe films, series en meer. Ook wil het bedrijf beter inspelen op de diversiteit van abonnees. Daardoor ligt de focus niet alleen op Engelstalige, maar ook internationale content.