Netflix heeft miljoen minder nieuwe abonnees in tweede kwartaal dan verwacht

netflix

De afgelopen kwartalen deed Netflix het iedere keer beter dan verwacht. Maar in het tweede kwartaal van dit jaar is dat niet langer het geval. De streamingdienst kreeg er namelijk een miljoen minder abonnees bij dan verwacht, blijkt uit de kwartaalcijfers (pdf).

In totaal kwamen er 5,2 miljoen abonnees bij, tegenover de 6,2 miljoen die er verwacht werden. Het wereldwijde aantal abonnees ligt daarmee nu op 130 miljoen abonnees.

Vooral in de Verenigde Staten kwamen er minder nieuwe betalende mensen bij dan verwacht. Daar namen 670.000 nieuwe mensen een abonnement, wat ongeveer de helft minder is dan waar op gerekend werd. Internationaal waren er 4,47 miljoen nieuwe abonnees, iets minder dan de verwachtte 4,97 miljoen.

Omzet gestegen

De omzet is wel flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Die kwam nu uit op 3,9 miljard dollar, wat 1,2 miljard dollar meer is dan in het tweede kwartaal van 2017. De winst steeg naar 384 miljoen dollar, wat 256 miljoen dollar meer is dan een jaar eerder.