Netflix is nu groter dan alle kabeltelevisie in de Verenigde Staten

netflix

Netflix is nu groter dan alle kabeltelevisie in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van Leichtman Research. Aanbieders van kabeltelevisie in de Verenigde Staten hadden aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 ruim 48 miljoen abonnees. Netflix telde op dat moment ruim 49 miljoen betalende klanten.

De videodienst is nog niet groter dan het hele televisie-aanbod. In de Verenigde Staten kijken naast kabel- ook ruim 33 miljoen mensen naar satelliettelevisie. Diensten die televisie via internet aanbieden tellen 1,73 miljoen abonnees.

Volgens Leichtman Research kreeg satelliettelevisie er het afgelopen kwartaal 318.000 klanten bij. Kabeltelevisie, dat flink meer aanbieders heeft, groeide met slechts 114.000 abonnees. In diezelfde periode kreeg Netflix er bijna 1,47 miljoen (!) betalende abonnees bij.

Groei

Het is niet waarschijnlijk dat Netflix binnenkort groter is dan het hele tv-aanbod. Traditionele televisie via kabel, satelliet en internet heeft in de Verenigde Staten in totaal 93 miljoen betalende abonnees. Netflix zit ongeveer op de helft, maar groeide de afgelopen jaren wel flink. Vijf jaar geleden had de dienst nog maar 22 miljoen betalende klanten. Inmiddels zijn dat er dus 49 miljoen.

In de cijfers van Leichtman Research zijn enkele kleine tv-aanbieders niet meegenomen. Het bedrijf neemt in zijn analyse alleen de grootste providers mee, die in totaal 95 procent van de markt beheren.