Netflix laat je zelf kiezen hoeveel videodata je mobiel verbruikt

Je kunt voortaan meer op je mobiele data-abonnement Netflix streamen dan voorheen. De videodienst heeft namelijk nieuwe opties toegevoegd aan zijn mobiele apps, waarmee je de algehele videokwaliteit op 4G kunt aanpassen. Dat maakte Netflix bekend in een persbericht. Bij de instellingen geeft Netflix aan hoeveel data je precies verbruikt, zodat je weet hoeveel afleveringen je bijvoorbeeld kunt kijken.

In de app-instellingen zit voortaan een optie voor mobiel verbruik, mits je de nieuwste update voor iOS of Android hebt geïnstalleerd. Deze staat standaard op ‘Automatisch’, maar gebruikers hebben ook de volgende opties:

  • Uit: Kijk alleen op Wi-Fi.
  • Low: Kijk ongeveer 4 uur per GB.
  • Medium: Kijk ongeveer 2 uur bij GB.
  • High: Kijk ongeveer 1 uur per GB.
  • Unlimited: Alleen aan te raden met een onbeperkt data-abonnement.

De functie is goed nieuws voor veel mobiele gebruikers, aangezien de meeste data-abonnementen beperkt zijn. Gebruikers hebben hooguit een paar gigabyte per maand te besteden, wat het verdraaid lastig maakt om zorgeloos Netflix-series in de trein te kijken.

In de tussentijd kan Netflix wel eens werken aan nog een manier om je data te besparen: een optie om series en films in de app te downloaden. Dan kun je via wifi je video’s binnentrekken, die je vervolgens buiten de deur kijkt. Of Netflix hier aan werkt is nog onduidelijk, maar de videodienst zei onlangs hier wel over na te denken. Dat nadat het jarenlang een slecht idee werd genoemd.