Netflix lijkt zich weinig zorgen te maken om concurrentie van Apple en Disney

netflix

Netflix heeft zijn gebruikersaantallen opnieuw flink zien stijgen. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er maar liefst 9,6 miljoen betalende abonnees bij. 7,68 miljoen daarvan waren van buiten de Verenigde Staten. CEO Reed Hastings lijkt zich dan ook weinig zorgen te maken om de concurrentie, schrijft The Verge.

Het overgrote deel van de nieuwe abonnees kwamen uit internationale gebieden waar de streamingdienst veel investeert in het maken van originele content. In totaal komt het aantal abonnees nu uit op 149 miljoen wereldwijd.

Concurrentie

Apple en Disney hebben beide onlangs hun eigen streamingdiensten aangekondigd. Apple krijgt dit najaar een dienst waar onder meer Oprah en Steven Spielberg programma’s voor gaan maken. Streamingdienst Disney+ verschijnt op 12 november in de Verenigde Staten, met alle content van Disney.

Maar daar lijkt Netflix zich dus weinig zorgen om te maken. “We hebben zin om te concurreren”, aldus het bedrijf. “De duidelijke begunstigden zullen contentmakers en consumenten zijn die de vruchten plukken van veel bedrijven die om een geweldige video-ervaring voor het publiek strijden.”

Volgens Netflix is er bovendien genoeg ruimte voor de nieuwe diensten. “Vorig kwartaal spraken we over hoe onze streaminguren in de Verenigde Staten op TV nog altijd slechts 10 procent van het totale TV-gebruik beslaat. We zijn veel kleiner en hebben zelfs nog meer ruimte om te groeien in andere landen en op andere apparaten, zoals mobiel.”

Omzet

Overigens steeg de omzet van Netflix in dit kwartaal ook weer. In het eerste kwartaal was een groei van 22 procent zichtbaar ten opzichte van een jaar eerder. De omzet kwam uit op 4,5 miljard dollar. De winst kwam neer op 344 miljoen dollar.