Netflix maakt releasedatum van Shadow and Bone seizoen 2 bekend

Shadow and Bone seizoen 2

Fans van Shadow and Bone opgelet: het is eindelijk bekend geworden wanneer Shadow and Bone seizoen 2 op Netflix verschijnt! En niet alleen deelde de serie de datum van de release op Instagram, er zijn ook direct nieuwe foto’s van het tweede seizoen vrijgegeven.

De serie Shadow and Bone is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van auteur Leigh Bardugo, die in totaal zeven boeken telt. De serie gaat over Ravka, een land waar niet alleen gewone mensen wonen, maar ook de magische Grisha. Ravka wordt echter in tweeën gesplitst door de Shadow Fold, een duistere strook waar enge wezens leven.

Alina Starkov is één van de inwoners van Ravka en zij ontdekte in het eerste seizoen dat ze de Sun Summoner is, een Grisha met sterke magische krachten. Haar kracht is zelfs zo bijzonder dat het mogelijk de sleutel is om de Shadow Fold te vernietigen.

Alina sluit zich bij de Grisha en hun leider – de mysterieuze General Kirigin – aan. Maar ze ontdekt snel dat lang niet iedereen te vertrouwen is.

Ben Barnes als General Kirigan in Shadow and Bone seizoen 2

Ben Barnes als General Kirigan. Beeld: Netflix

Nieuwe gezichten in seizoen 2

Netflix maakte afgelopen januari al bekend dat het tweede seizoen een aantal nieuwe castleden krijgt, naast de terugkerende acteurs uit het vorige seizoen.

Zo maken we kennis met een tweeling genaamd Tolya Yul-Batar en Tamar Kir-Bataar, die gespeeld worden door Lewis Tan (Mortal Kombat, Deadpool 2) en Anna Leong Brophy (Back, Traces).

Lewis Tan als Tolya en Anna Leong Brophy als Tamar in Shadow and Bone Seizoen 2

Lewis Tan als Tolya en Anna Leong Brophy als Tamar. Beeld: Netflix

Daarnaast ontmoeten we in Shadow and Bone seizoen 2 Nikolai Lantsov en Wylan Hendriks, gespeeld door Patrick Gibson (The OA, Guerilla) en Jack Wolfde (Inside No. 9, The Witcher).

Patrick Gibson als Nikolai Lantsov in Shadow and Bone seizoen 2

Patrick Gibson als Nikolai Lantsov. Beeld: Netflix

Twee boeken, één seizoen

Uit de nieuwe castleden kunnen we ook afleiden waar het tweede seizoen over gaat. De serie volgt namelijk twee verhalen tegelijkertijd: het volgt de trilogie die begint met Shadow and Bone én over de karakters uit de daaropvolgende duologie Six of Crows. Tolya, Tamar en Nikolai komen alledrie uit het tweede boek uit de Shadow and Bone-serie – Siege and Storm – en Wylan leren we pas kennen in het eerste boek van Six of Crows.

Jack Wolfe als Wylan en Kit Young als Jesper Fahey in Shadow and Bone seizoen 2

Jack Wolfe als Wylan en Kit Young als Jesper Fahey. Beeld: Netflix

In het tweede boek van Shadow and Bone ontdekken we dat Alina’s kracht verder gegroeid heeft, maar dat het verleden niet zonder gevolgen is. Ze wordt achtervolgd door alle levens die verwoest zijn door wat er eerder in de Shadow Fold gebeurd is. En hoewel ze met Mal aan de andere kant van de True Sea woont, zit de Darkling nog altijd achter haar aan. Alina besluit het heft in eigen handen te nemen en keert terug naar Ravka, waar ze een bijzondere privateer ontdekt ontmoet.

Archie Renaux als Mal en Jessie Mei Li als Alina in Shadow and Bone seizoen 2

Archie Renaux als Mal en Jessie Mei Li als Alina. Beeld: Netflix

Tegelijkertijd staat het in Ketterdam – waar de leden van de Crows wonen – zeker niet stil. Als inderdaad het verhaal uit dat eerste boek ook gevolgd wordt, komt er een grote overval op komst, waar de bekende en nieuwe leden bij betrokken zijn.

De Six of Crows in Shadow and Bone seizoen 2

De Crows. Beeld: Netflix

Shadow and Bone seizoen 2 in maart

Dus wanneer verschijnt dat tweede seizoen dan? Daar hebben we nu dus eindelijk antwoord op: op 16 maart 2023 brengt Netflix het gehele seizoen uit. En tot die tijd kunnen we ons dus vermaken met de diverse boeken en natuurlijk het eerste seizoen op Netflix.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shadow and Bone (@shadowandbone)

Beeld: Netflix