Handig: Netflix laat je makkelijker zoeken in nieuwste films en series

nieuwste films en series

Je hebt zin om eens een avondje lekker op de bank te hangen met een film of serie. Je zet Netflix aan, daar moet tenslotte wel genoeg op te vinden zijn, en bent vervolgens een paar uur verder… Zonder ook maar één film of aflevering van een serie gezien te hebben. Klinkt herkenbaar? Het gigantische aanbod van Netflix is natuurlijk fijn, maar je kunt hier ook regelrecht in verdwalen. Wat resulteert in een avond zoeken naar die ene leuke film, in plaats van deze daadwerkelijk te bekijken.

Ook Netflix zelf is ervan op de hoogte dat het soms nogal lastig kan zijn wat betreft het uitkiezen van iets nieuws. En daar is een handige oplossing voor bedacht.

Nieuwste films en series

Techwebsite Variety meldt dat er een nieuw tabje is toegevoegd aan Netflix. En wel het tabje ‘New and popular’. Handig! Want dat betekent dat je in één oogopslag kunt zien wat de nieuwst toegevoegde films en series zijn. Maar ook wat op het moment van kijken populair is – en wat jij daardoor misschien ook wel wilt bekijken.

Het zou goed kunnen dat je dit tabje al voorbij hebt zien komen. Netflix test hier namelijk al mee sinds april, maar rolt deze nieuwe functie nu pas voor iedereen uit.

Top 10

Onder het tabje zien we niet alleen wat de nieuwste films en series zijn én welke er populair zijn op dat moment. Er bestaan ook nog een aantal subcategorieën om het zoeken nog makkelijker te maken. Zo zien we ‘Nieuw op Netflix’, ‘Top 10 vandaag’, ‘Komt deze week’, ‘Komt volgende week’ en ‘het wachten waard’. Bij die laatste is het vooral leuk om te zien wat er nog aankomt in de komende 15 tot 365 dagen. En daarmee doet deze categorie zijn naam eer aan: de films en series die het wachten waard zijn.

Als je iets voorbij ziet komen waar je zéker op wilt wachten, kun je hiervoor een handige reminder instellen. Want de kans is groot dat je over 365 dagen alweer vergeten was dat die ene leuke serie eraan zat te komen.

Afbeelding: Unsplash