‘Nog dit jaar mogelijkheid om Netflix video’s offline te bekijken’

Vorig jaar was Netflix nog resoluut: Netflix offline kijken is geen optie, vertelde CPO Niel Hunt in een interview. Maar nadat de dienst begin dit jaar wereldwijd beschikbaar kwam, begon Netflix zijn visie bij te stellen. In sommige landen zijn de internetverbindingen niet zo goed als in het westen. Het offline opslaan van series en films zou daar een uitkomst zijn om Netflix verder te laten groeien.

Volgens de operationeel directeur van Penthera, een bedrijf dat gespecialiseerd is in technologie voor het downloaden van videos op mobiele apparaten, komt de mogelijkheid nog dit jaar beschikbaar. In een interview met LightReading zegt hij dat meerdere bronnen binnen de sector die bevestigen. Hoe betrouwbaar die bronnen zijn is onduidelijk. Netflix wil uiteraard nog niks bevestigen.

De vraag is wel wat Netflix gaat doen aan het grootste bezwaar tegen de mogelijkheid: het feit dat mensen vooraf niet weten wat ze op welk moment willen kijken. Voor Netflix was dat altijd het belangrijkste argument tegen downloaden.

Werking

De grote vraag is ook hoe Netflix offline kijken precies gaat werken. Komt er bij series of films een grote knop te staan met ‘sla offline op’? Of verzint Netflix een andere manier verzint om de functie beschikbaar te maken?

Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat Netflix via algoritmes gaat bepalen wat je waarschijnlijk gaat kijken. Die content wordt dan alvast gedownloaded als je verbinding hebt wifi.