Netflix On The Go: Netflix laat je films en series downloaden om offline te kijken

Netflix

Dat het eraan zat te komen, wisten we al een tijdje, maar nu is het ook zo ver: je kunt series en films op Netflix downloaden om ze later offline te kijken. Handig als je op vakantie gaat of een beperkte databundel hebt. Het aanbod is echter wel beperkt: je kunt niet alle content van Netflix downloaden.

Als je iets kunt downloaden verschijnt er een downloadknop naast de titel van de aflevering in het scherm met details over de titel. Als je daar op klikt, wordt de aflevering gedownloaded en kun je deze later offline bekijken. Ook kun je hem terugvinden in ‘Mijn Downloads’ en eventueel ook weer verwijderen. De beeldkwaliteit kun je selecteren in de instellingen van de app onder ‘Downloads’. Hoge kwaliteit neemt logischerwijs meer opslagruimte in op je telefoon of tablet.

Ondanks het feit dat je niet alle series of films kunt downloaden is het aanbod wel redelijk uitgebreid en ook niet enkel beperkt tot de Netflix-originals. Het werkt op zowel iOS, als Android en is per direct beschikbaar via een update van de app. Binnen de app vind je een aparte sectie met wat je offline kunt bekijken, uiteraard geselecteerd op jouw kijkgedrag en profiel. Als je de app na de update opent word je hier ook op gewezen.

Een jaar geleden gaf Netflix in een interview nog aan niet te geloven in de mogelijkheid om offline te kijken, maar het bedrijf stelde zijn mening dit jaar bij. Waarschijnlijk vanwege de  wereldwijde uitbreiding naar landen met minder goede (mobiele) internetverbindingen en het feit dat Amazon offline kijken ging aanbieden bij Prime Video.