Netflix originals, binnenkort in een bioscoop bij jou in de buurt

Netflix heeft een deal gesloten met iPic Entertainment om zijn zelfgeproduceerde films naar het witte doek te brengen. Dat schrijft The Wall Street Journal. De films zijn dan op hetzelfde zowel in de bioscoop als via de online videodienst te bekijken. In eerste instantie enkel in de VS, maar wie weet gaan we het in de toekomst ook wel bij ons zien.

Films die het komende jaar uitkomen en door Netflix zelf worden uitgebracht, zullen sowieso ook gelijk te zien zijn in de filmtheaters van iPic Entertainment in New York en Los Angeles. Mogelijk worden de films ook beschikbaar in andere vestigingen van de relatief kleine bioscoopketen. Het is niet de eerste keer dat films van Netflix ook in de bioscoop te vinden zijn, maar wel dat er nu een langdurige deal is gesloten met een grote keten.

The Wall Street Journal schrijft dat iPic Entertainment volgend jaar tien films van Netflix mag vertonen. De streamingdienst noemt dat in de krant een substantieel deel van de originele films die voor volgend jaar gepland staan. De deal kan echter ook uitgebreid worden.

Vorige maand zei Netflix nog dat het op termijn wil dat de helft van zijn aanbod bestaat uit series die het bedrijf zelf produceert. Een toename van originele films en series kunnen ervoor zorgen dat de dienst nieuwe abonnees krijgt.

De eerste film, The Siege of Jadotville, zal deze week al in de theaters van iPic te zien zijn. Volgende week volgt nummer twee al: Mascots.