Netflix gaat aan de slag met virtual reality bij de serie Stranger Things

Netflix Stranger Things

Netflix laat publiekelijk te zien wellicht wel wat meer interesse te hebben in virtual reality. Het heeft namelijk een korte 360-gradenvideo online gezet rondom zijn nieuwste hitserie Stranger Things. Het is de eerste keer dat het bedrijf zo’n video publiceert, ondanks recente uitspraken dat het bedrijf virtual reality niet als een prioriteit beschouwt.

Stranger Things vertelt het verhaal van een 12-jarige jongen die vermist raakt in de Amerikaanse staat Indiana van de jaren 80. In de video bevind je je in één van de belangrijkste locaties van de serie. Het is overigens niet de allereerste stap van Netflix op het gebied van virtual reality. Eerder bracht het bedrijf al een app uit waarmee je films en series in een virtuele omgeving kunt bekijken met de Oculus Rift of Samsung Gear VR.

In mei zei de CEO van Netflix, Reed Hastings, nog tegen VentureBeat dat virtual reality geen prioriteit voor het bedrijf is. Naast het kleine aantal mensen dat nu nog bekend is met VR, wil Netflix ook langere en minder ‘intense’ video’s produceren. Deze video is dan ook meer te beschouwen als een promotie voor de content waarmee Netflix zich wil profileren, dan als een echte losstaande productie. Onlangs deed USA Network in samenwerking met Within, dat eerst bekend stond als Vrse, hetzelfde. Zij brachten een speciale virtual reality-video uit rondom het tweede seizoen van Mr. Robot.

De 360-gradenvideo van Stranger Things is te zien via YouTube. Mocht je nog niet aan de serie begonnen zijn, dan kun je wellicht beter even wachten met kijken. Er zitten namelijk wat elementen in die onderdelen van de plot kunnen verklappen of niet helemaal duidelijk kunnen zijn als je nog niet ver genoeg bent in het eerste seizoen.