‘Netflix werkt aan interactieve versie van Black Mirror-aflevering’

netflix

Netflix werkt volgens ingewijden aan interactieve afleveringen van TV-series en films, meldt Bloomberg. Het idee is dat je dan zelf kunt kiezen waar het verhaal heen gaat. De eerste afleveringen moeten voor het eind van het jaar verschijnen. Het gaat onder meer om een aflevering van de populaire sci-fi-serie Black Mirror.

Black Mirror is beroemd om het uitzoeken van wat de sociale implicaties van technologie zijn. Zo was er een aflevering vaar menselijke DJ’s hogere beoordelingen krijgen van hun publiek. Naar verwachting komt het vijfde seizoen van de serie in december.

Diverse projecten

Er zijn al een handvol afleveringen waarbij je je eigen avontuur kunt kiezen op de streamingdienst beschikbaar. Deze zijn echter gericht op kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om Puss in Book, waarbij je al snel moet kiezen of Puss in Boots (de Gelaarsde Kat) tegen een god of een boom vecht. Na het kijken van de aflevering, kun je de aflevering opnieuw afspelen en een ander scenario kiezen.

Black Mirror zou echter een van de eerste afleveringen zijn in een serie van experimenten met live-action interactieve series voor de dienst. Het is ook de eerste interactieve show voor volwassen kijkers. Het bedrijf zou een deal hebben gesloten voor in ieder geval nog een ander project, en is aan het onderhandelen over de rechten voor andere projecten, stellen de ingewijden.

Twee projecten zijn gebaseerd op videogames, ook al heeft Netflix geen plannen om videogames uit te gaan geven.