Netflix wil dat helft van aanbod bestaat uit originele series

Kijkers kunnen doorgaans niet genoeg krijgen van hitseries als Narcos, Orange is the New Black, House of Cards en Stranger Things. Netflix zelf ziet er ook steeds meer potentie in: het bedrijf wil dat de helft van zijn aanbod gaat bestaan uit originele films en series. Licenties om films en series van andere partijen uit te zenden maken dan deel uit van de andere helft.

De uitspraak werd gedaan door David Wells, CFO van Netflix, schrijft Variety. De lagere kosten maken het voor het bedrijf steeds aantrekkelijker om zelf films en series uit te brengen. Vorig jaar kwam 450 uur aan materiaal uit eigen koker. Dit jaar wil het bedrijf 600 uur zelf uitbrengen. Volgens Wells bestaat op dit moment 15 tot 25 procent van het totale aanbod van Netflix uit originele series. Hij heeft niet gezegd wanneer hij het doel van 50 procent precies bereikt wil hebben.

Hoewel Netflix de prijs van zijn abonnementsdienst al een paar keer heeft verhoogd, kan een toename van originele films en series ervoor zorgen dat leden blijven betalen of er nieuwe leden bijkomen. Met name in Europa is een veelgehoord pijnpunt dat het aanbod erg laag is vergeleken met de Verenigde Staten. Dat komt omdat het bedrijf per land een licentiedeal moet maken. Door eigen content uit te geven kan Netflix deze stap logischerwijs overslaan.