Netflix wil videokwaliteit verbeteren door je fysieke locatie te volgen

netflix

Netflix test een nieuwe manier om de kwaliteit van video’s te verbeteren, die wel erg opvallend is. Het bedrijf wil hier je fysieke locatie voor volgen. Dat ontdekte een beveiligingsonderzoeker volgende week, en werd door The Next Web bevestigd.

De beveiligingsonderzoeker zag vorige week dat de Netflix-app op zijn Android-telefoon om toegang vroeg tot de sensoren voor fysieke activiteiten op het apparaat. Een redacteur van The Next Web zag later dat op zijn telefoon de toestemming hiervoor zonder er om te vragen aan was gezet.

Test

Logischerwijs werd de streamingdienst om een verklaring gevraagd. Netflix stelt dat het onderdeel is van een test die de kwaliteit van video’s verbeterd op basis van jouw activiteiten.

“We testen constant manieren om onze leden een betere ervaring te bieden. Dit was onderdeel van een test om te zien hoe we de kwaliteit van een video kunnen verbeteren als een lid onderweg is”, aldus de streamingdienst.

“Slechts een paar accounts doen mee aan de test en we hebben geen plannen om het uit te rollen.”

Android Q

Het lijkt er daarmee op dat het bedrijf zijn voordeel wil doen met nieuwe opties in het nog te verschijnen Android Q. Daarin zit een nieuwe toestemming voor activiteitsherkenning, waarmee een ontwikkelaar kan ontdekken of je beweegt als je de apps gebruikt.

Mogelijk gebruikt Netflix die data om uit te vogelen hoe het video’s beter kan bufferen, om te zorgen dat je stream niet gaat haperen als je onderweg bent. Dit is echter niet door de streamingdienst bevestigd.