New Balance brengt smartwatch en draadloze oortjes RunIQ voor hardlopers uit

New Balance Run IQ

De smartwatches en sporthorloges vliegen ons om de oren, vooral tijdens de CES. New Balance sluit zich ook nog bij dat rijtje aan met zijn lancering van de smartwatch RunIQ voor de hardloopliefhebbers, in samenwerking met Intel. Maar wat maakt deze smartwatch beter dan alle andere?

De RunIQ is net zoals de meeste smartwatches een fitnesstracker die je hartslag, stappen en calorieverbruik bijhoudt. Met een display van 1,39 inch heeft de watch een stoere uitstraling en kun je hem dagelijks dragen. Tijdens het rennen kun je ook je hartslag meten, zodat je die kan controleren, ook tijdens de langere runs. En dankzij ingebouwde GPS houdt hij je route bij zonder telefoon.

De batterijduur van de RunIQ is een hele dag, behalve als je je GPS en hartslagmeter continu gebruikt, dan gaat hij maar vijf uur mee.

RunIQ

Je kunt het horloge verbinden met de app Strava en je kunt gemakkelijk je intervaltrainingen timen met één druk op de knop aan de zijkant van de watch. Het 4GB geheugen kan gebruikt worden voor je afspeellijsten die je kan afspelen vanuit Google Play Music.

PaceIQ

Voor de volledige sportbelevenis van New Balance kun je de PaceIQ draadloze bluetooth sport headphones erbij gebruiken die onlangs ook gelanceerd zijn door New Balance. De oortjes zijn fijn voor realtime audio coaching waarvoor je enkel op het bijbehorende knopje op de headphones hoeft te drukken. Maar de oortjes gebruik je natuurlijk ook voor inkomende gesprekken of gewoon je hardloop afspeellijst.

De beiden producten zijn vanaf vandaag te reserveren en de verzending daarvan begint begin februari. De RunIQ is voor 300 dollar te verkrijgen en de PaceIQ oortjes voor 110 dollar. Tijdens de CES 2017 in Las Vegas zijn de New Balance sportproducten te bekijken.