De New York City Marathon beleef je in VR dankzij Sports Illustrated

Altijd al bij een marathon willen zijn? Sports Illustrated, Life VR en CyberLink laten je dichterbij komen dan ooit. Zij hebben namelijk een first person virtual-reality-ervaring gemaakt, waardoor je de New York City Marathon van dit jaar door de ogen van Alex Christison – die voor de tiende keer meedoet – kunt zien. Dit schrijft SI.

De ervaring is helemaal gefilmd tijdens de race van zondag en nu beschikbaar gesteld als VR-ervaring in de LIFE VR-app op iOS en Android, en als 360-gradenvideo op Sports Illustrated. Het gaat om de zogenaamde 26.2 in 360, waarmee de bedrijven mensen willen meenemen op een reis die velen anderen nooit maken.

De New York City Marathon is de grootste marathon ter wereld met bijna 50.000 deelnemers die jaarlijks de race uitlopen. De race is 26,2 mijl lang (vandaar de naam 26.2 in 360). De marathon wordt echter steeds populairder, waardoor lang niet iedereen mee kan doen. Maar met de VR-ervaring kom je wel een stapje dichterbij.

De gehele video simuleert Christisons ervaring. Je volgt hem van Verrazano Bridge in Staten Island naar Brooklyn en Queens tot de Queensboro Bridge, Manhattan, de Bronx en uiteindelijk naar het startpunt in Central Park.