New York kiest de payphone van de toekomst

De Payphone is een icoon in de straten van New York. Maar wel een icoon met steeds minder relevantie. De huidige 11.000 exemplaren in The Big Apple staan gepland om in oktober 2014 vervangen te worden. Maar door wat eigenlijk? Tijd voor een designchallenge.

Thema’s van de challenge waren “connectivity, creativity, visual design, functionality and community impact”. Uit 120 inzendingen van gerenommeerde bureaus werden gisteravond de laatste 6 finalisten geselecteerd (via Quirky, een voor mij nog onbekend platform voor het toetsen van ideeën). Nu is het aan het publiek, om via Facebook het winnende design te kiezen.

De ideeën zelf? Misschien wel wat je zou verwachten eigenlijk. Touch, voice en gesture control, uitgebreide informatie, nieuws, video, tickets, etc, it’s all included. Zie bijvoorbeeld de NYC I/O en de ‘Beacon’. Verrassender was de minimalistische ‘Windchimes’, die met diverse meters een meer gedetailleerd beeld over het weer en het milieu van de stad kan geven.

Het geheel zet je ook aan het denken. Heeft de challenge eigenlijk nog wel zin? Hebben we naast smartphones, glasses, watches nog behoefte aan een ‘officieel’ infoscherm? Of heeft The Big Apple al voldoende aan producten van die andere Apple?

Kies hier je favoriete design. Stemmen kan nog tot 14 maart.

Video: NYC I/O

Video: Beacon

Video: Windchimes