New York krijgt deze herfst prullenbakken met WiFi-hotspot

New York City verandert langzaam maar zeker in dé hotspot voor WiFi-verslaafden. In 2014 werden oude telefooncellen al omgebouwd tot WiFi-hotspots en als het aan BigBelly ligt zijn binnenkort ook prullenbakken aan de beurt.

BigBelly is nu al verantwoordelijk voor honderden prullenbakken in New York, maar wil ze graag een beetje slimmer en nuttiger maken. De bakken werken nu al op zonne-energie en zijn zelf in staat om te meten of het afval niet teveel stinkt. Daarnaast kunnen ze er zelf voor zorgen dat het afval in de bak wordt samengeperst.

Het bedrijf heeft nu een nieuwe aanvraag bij de overheid ingediend, zodat ze op korte termijn WiFi-hotspots toe kunnen voegen aan de prullenbakken. BigBelly begon afgelopen winter al met een test met twee WiFi-prullenbakken. De snelheid van het internet was heel behoorlijk, want uit metingen bleek dat de verbinding tussen de 50 en 75 megabits per seconde doorstuurde.

Het is de bedoeling dat de prullenbakken rendabel gemaakt worden door er advertenties op te tonen, zoals nu al gebeurd met de telefooncellen. Als de overheid goedkeuring verleent, is het de bedoeling dat de hotspots nog deze herfst geïmplementeerd worden.