New York krijgt ondergronds park met natuurlijk zonlicht

New York City heeft een aantal prachtige parken, maar als je aan de stad denkt, dan zie je toch vooral de volle skyline voor je. Echt groen is New York namelijk niet. Daar wil Lowline verandering in brengen.

Deze instantie werkt namelijk aan een ondergronds park in Manhattan, dat volledig verlicht wordt door de zon. Lowline wil namelijk een sinds 1948 verlaten station vullen met planten en bomen en tja, dan heb je natuurlijk licht nodig om de boel te laten groeien. Lowline heeft daarom een techniek ontwikkeld die zonlicht bovengronds opvangt en via een buizenstelsel naar het park brengt.

06644a4f835217d6616591849a7c27c3_original

Lowline heeft inmiddels genoeg geld opgehaald om een eerste experiment te beginnen. Niet zo gek, want vergeleken met andere wereldsteden is New York alles behalve groen. We kunnen ons dus wel voorstellen dat New Yorkers behoefte hebben aan een nieuw, innovatief park. Tussen september 2015 en februari 2016 wordt er gekeken of de plannen uitpakken zoals ze bedacht zijn. Ook het experimentele park is gelukkig al te bezoeken, want in het weekend kun je er gratis een kijkje nemen.