New York krijgt oplaadstations voor elektrische auto’s verwerkt in putdeksels

Het probleem van iedere elektrische auto tot nu toe is het opladen. De accu’s zijn vrij snel leeg en het is lang niet overal mogelijk om de accu’s weer op te laden. In New York is hier een oplossing voor bedacht: draadloze oplaadstations verwerkt in putdeksels.

Iedere elektrische auto kan opladen via deze stations. Het Hevo systeem bestaat uit de oplaadstations die in de putdeksels geplaatst kunnen worden, een ontvanger op de auto verbonden aan de accu en een app die alle oplaadstations laad zien.

Jeremy McCool, CEO van Hevo Power ziet de putdeksels als de ideale oplossing voor het tekort aan oplaadstations.

“I was walking down the street, pondering how wireless charging could be deployed. I was standing at 116th and Broadway, and I was looking down and saw a manhole cover. And thought, that’s the ticket. There are no cords, no hazards. Everything can be underneath the manhole cover.”

Het oplaadsysteem werkt anders dan normale draadloze oplaadsystemen. De meeste draadloze opladers werken namelijk via inductie. Het Hevo systeem werkt op basis van rasonantie. Dit houdt in dat de verzender en de ontvanger dezelfde natuurlijke resonantie aannemen, waardoor effectiever elektriciteit kan worden overgebracht.

Het Hevo systeem is een level 2 oplaadsysteem, wat betekent dat je er ook één voor je eigen deur neer kunt leggen. Begin 2014 zullen de eerste putdeksels geplaatst worden bij de NYU.

HEVO_Power_Station
HEVO_Vehicle_Receiver